dinsdag, 28 mei, 24
HomeFitnessDe 5 must-haves voor een effectieve thuistraining

De 5 must-haves voor een effectieve thuistraining

Sinds we tijdens de lockdowns gedwongen thuis moesten sporten, is thuissporten volledig ingeburgerd. Er zijn ook steeds meer goede fitnessapparaten en trainingsaccessoires te koop waarmee je heel effectief thuis kunt trainen. Wij zetten de 5 must-haves voor een effectieve thuistraining op een rijtje.

1. Yogamat

Een goede kwaliteit yogamat biedt niet alleen een zachte ondergrond voor oefeningen op de vloer, zoals yoga of pilates, maar helpt ook uitglijden te voorkomen en stabiliteit te bieden tijdens de training. Een extra dikke yogamat zorgt voor een goede isolatie op een koudere vloer en minder druk op gewrichten. Kies ook een mat met anti-slip eigenschappen om uit- en wegglijden te voorkomen. De matten van Lotus zijn van uitstekende kwaliteit en worden door gebruikers zeer goed beoordeeld.

Yogamat sticky extra dik moon taupe – Lotus – 6 mm

Extra dikke, luxe yogamat van PVC. Afmetingen 61cm x 183cm.
Taupe met maanprint.
Van het kwaliteitsmerk Lotus.
Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Per stuk €40,95

2. Weerstandsbanden

Deze banden zijn ongelooflijk veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan oefeningen die gericht zijn op zowel de boven- als onderlichaamsspieren. Ze zijn ook geweldig voor mobiliteitsoefeningen en stretching. De banden zorgen voor meer weerstand tijdens een oefening, zonder dat je gewichten nodig hebt. De banden zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes/weerstanden. Ze zijn eenvoudig op te ruimen en een goed alternatief voor gewichten.

PROIRON Weerstandsbanden set

bij uitstek geschikt is voor revalidatie, fysiotherapie, fitness en spiertraining.

Stevige bevestigingsopties

Met trainingsuitleg

Per set €27,29

3. Verstelbare Dumbbells

Lichtgewicht en verstelbare dumbbells zijn ideaal omdat ze aanpasbaar zijn aan verschillende sterkteniveaus. Ze zijn perfect voor oefeningen die spierkracht en uithoudingsvermogen opbouwen. Hiermee begin je je eigen homegym. De halters zijn aan te passen aan de gewenste weerstand en vallen vaak te combineren tot een halterstang waarmee je nog meer oefeningen kunt doen. Moeilijker op te bergen dan weerstandsbanden, maar zeer effectief en gebruiksvriendelijk.

C.P.Sports 2in1 Halter & Barbell Set

Plastic halterschijven voor krachttraining, fitness, home gym.

Verkrijgbaar in 30 of 40 kg variant.

Per set €56,99

4. Fitness bal

De TRESKO® Anti-Burst Gymnastiekbal is ontworpen om je thuisoefeningen naar een hoger niveau te tillen. Of je nu aan je core wilt werken, je balans wilt verbeteren of revalidatieoefeningen doet, deze bal belooft veelzijdigheid en duurzaamheid.De bal voelt stevig en stabiel aan, wat vertrouwen geeft bij het uitvoeren van verschillende oefeningen. De bal is verkrijgbaar in verschillende formaten die passen bij je lengte. Ook zijn er verschillende kleuren beschikbaar.

TRESKO® gymnastiekbal

Met instructieposter en pomp

BPA-vrij

55 cm, 65 cm, 75 cm, of 85 cm 

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

5. Foamroller

Een foamroller is vooral bekend om te gebruiken na het sporten om te spieren te masseren en het herstel te bevorderen. Tevens kun je een foamroller gebruiken voor je oegeningen, bijvoorbeeld om je balans te verbeteren of om dieper te stretchen waardoor je flexibiliteit en mobiliteit verbetert. Optimaal gebruik van je foamroller, wat kan leiden tot een sterker, flexibeler en beter hersteld lichaam

KALAHARI Foam Roller SET, 3 in 1

Massagerol, Dubbele bal, Noppenbal en Handige tas

Inclusief Nederlandse handleiding

Per set €27,99

GERELATEERDE ARTIKELEN
MSc Camiel Kroesbergen
MSc Camiel Kroesbergen
Camiel Kroesbergen MSc studeerde Voeding & Diëtetiek en behaalde zijn MSc-titel aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast verdiept hij zich al meer dan 25 jaar in fitness en optimale manieren om te trainen en resultaat te behalen. Hij werkte in diverse fitnesscentra als trainer en gaf daar voedingsadvies. Uit grote passie voor voeding, gezondheid en fitness richtte hij 65 Plus Fit op, om zijn kennis te delen over gezond(er) en fit(ter) oud(er) worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

SMartwatch ad

Meest recent

UITGELICHT

OOK RELEVANT