HomeLifestyleReview van de OMRON RS7 Intelli IT Bloeddrukmeter

Review van de OMRON RS7 Intelli IT Bloeddrukmeter

De OMRON RS7 Intelli IT onderscheidt zich door zijn geavanceerde mogelijkheden en is een stap vooruit in vergelijking met zijn voorganger, de RS3 Intelli IT. Deze polsbloeddrukmeter combineert precisie, gebruiksvriendelijkheid, en technologische innovatie, verpakt in een stijlvol, compact ontwerp.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 4.7/5

Gebruikerservaring OMRON RS7 Intelli IT

Na het gebruik van de OMRON RS7 Intelli IT, werd het mij al snel duidelijk dat dit apparaat ontworpen is met het oog op het bieden van gemak en nauwkeurigheid aan de gebruiker. Wat opvalt is de toevoeging van een geavanceerde positioneringssensor, die je helpt bij het correct plaatsen van de bloeddrukmeter om zo de meest nauwkeurige metingen te verkrijgen. Deze feature is een duidelijke verbetering ten opzichte van de RS3 en draagt aanzienlijk bij aan het gebruiksgemak.

Daarnaast biedt de RS7 Intelli IT ruimte voor 2 gebruikers om elk tot 100 metingen op te slaan, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de 30 metingen opslagcapaciteit van de RS3. Dit maakt de RS7 bijzonder geschikt voor gebruik door meerdere personen binnen een huishouden​​.

Kenmerken

Sterke punten:

 • Geavanceerde Positioneringssensor: Zorgt ervoor dat de gebruiker de bloeddrukmeter correct positioneert voor nauwkeurige metingen.
 • Uitgebreid Geheugen: Opslag voor 2 gebruikers x 100 metingen, ideaal voor langdurige monitoring​​.
 • Klinische Validatie en Validatie voor Obesitas: Dit geeft aan dat de RS7 betrouwbaar metingen verricht, ook bij gebruikers met obesitas​​.
 • Intellisense Technologie: Voor comfortabele en accurate metingen, aangepast aan de individuele gebruiker.
 • Body Movement Detection: Geeft een waarschuwing bij te veel lichaamsbeweging tijdens het meten, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid van de meting.

Zwakke punten:

 • Geen AFib Detectie: Net als de RS3, mist de RS7 Intelli IT de mogelijkheid om atriumfibrilleren te detecteren​​.

Beoordeling

De RS7 Intelli IT is een uitzonderlijke bloeddrukmeter die met zijn geavanceerde functies en verbeteringen duidelijk boven zijn voorganger, de RS3 Intelli IT, uitsteekt. De combinatie van gebruiksgemak, uitgebreid geheugen, en de geavanceerde positioneringssensor maken het een van de meest vooruitstrevende polsbloeddrukmeters op de markt.

Het apparaat verdient een score van 4.7 uit 5 sterren, gezien de significante verbeteringen en toevoegingen die het biedt. Hoewel het ontbreken van AFib detectie een gemiste kans is, wordt dit ruimschoots gecompenseerd door de andere kenmerken en functionaliteiten.

Productspecificaties

 • Type: Polsbloeddrukmeter met Bluetooth-connectiviteit.
 • Gewicht: 0,09 kg, wat het apparaat uiterst draagbaar maakt.
 • Manchettype: Polsmanchet (13,5–21,5 cm).
 • Geheugenbeheer: Ruimte voor 2 gebruikers x 100 metingen​​.
 • Klinische Validatie: Ja, inclusief validatie voor gebruik bij personen met obesitas.
 • Intellisense-technologie: Ja, voor automatische aanpassing van de manchetinflatie.
 • Garantie: 5 jaar, wat een langdurige betrouwbaarheid waarborgt.

Conclusie

De OMRON RS7 Intelli IT zet een nieuwe standaard voor polsbloeddrukmeters met zijn geavanceerde functies, zoals de positioneringssensor en uitgebreid geheugen voor meerdere gebruikers. Het is een ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, gebruiksvriendelijke bloeddrukmeter voor thuisgebruik of onderweg. Met zijn stijlvolle ontwerp en bewezen nauwkeurigheid is de RS7 Intelli IT een waardevolle investering in je gezondheid.

GERELATEERDE ARTIKELEN
MSc Camiel Kroesbergen
MSc Camiel Kroesbergen
Camiel Kroesbergen MSc studeerde Voeding & Diëtetiek en behaalde zijn MSc-titel aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast verdiept hij zich al meer dan 25 jaar in fitness en optimale manieren om te trainen en resultaat te behalen. Hij werkte in diverse fitnesscentra als trainer en gaf daar voedingsadvies. Uit grote passie voor voeding, gezondheid en fitness richtte hij 65 Plus Fit op, om zijn kennis te delen over gezond(er) en fit(ter) oud(er) worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

SMartwatch ad

Meest recent

UITGELICHT

OOK RELEVANT