HomeLifestyleSnel afvallen door vet te bevriezen? Wat is cryolipolyse en is het...

Snel afvallen door vet te bevriezen? Wat is cryolipolyse en is het effectief?

Cryolipolyse, ook bekend als vet bevriezen, is een populaire manier om hardnekkig vet te verminderen zonder chirurgie. Deze niet-invasieve behandeling gebruikt koude temperaturen om vetcellen af te breken. Vervolgens voert het lichaam deze vetcellen op natuurlijke wijze af. Het resultaat is een slanker figuur zonder dat je hoeft te herstellen van een operatie. In dit artikel lees je hoe cryolipolyse werkt, wat de voordelen en nadelen zijn, wat er wetenschappelijk bewezen is, en voor wie deze behandeling geschikt is.

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een niet-invasieve cosmetische behandeling die wordt gebruikt om vetophopingen te verminderen door middel van bevriezing. Dit proces staat ook bekend als vet bevriezen. Het werkt door vetcellen bloot te stellen aan zeer lage temperaturen, waardoor ze afsterven en vervolgens door het lichaam worden afgevoerd. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor het aanpakken van vet dat moeilijk te verwijderen is door middel van dieet en lichaamsbeweging. Cryolipolyse richt zich op specifieke probleemgebieden zoals de buik, dijen, armen en onderkin.

De behandeling wordt uitgevoerd met een speciaal apparaat dat de huid en het onderliggende vetweefsel koelt. Dit apparaat zuigt het te behandelen gebied vacuüm en koelt het gecontroleerd af. De lage temperatuur beschadigt de vetcellen zonder het omliggende weefsel te beïnvloeden. Na verloop van tijd worden de beschadigde vetcellen op natuurlijke wijze door het lichaam geëlimineerd, wat resulteert in een slanker en strakker uiterlijk.

Cryolipolyse is populair omdat het een veilige en effectieve manier biedt om vet te verminderen zonder chirurgische ingreep, narcose of herstelperiode. Het is belangrijk op te merken dat cryolipolyse geen oplossing is voor gewichtsverlies, maar eerder een methode om specifieke vetophopingen aan te pakken.

Hoe werkt cryolipolyse?

Cryolipolyse, oftewel vet bevriezen, werkt door vetcellen bloot te stellen aan extreem lage temperaturen, waardoor ze kristalliseren en afsterven. Hier is een stap-voor-stap uitleg van het proces:

 1. Voorbereiding: Voor de behandeling begint, wordt het te behandelen gebied gemarkeerd en voorbereid. Een gelpad wordt aangebracht om de huid te beschermen tegen de kou.
 2. Aanbrengen van het apparaat: Het cryolipolyse-apparaat wordt op het gemarkeerde gebied geplaatst. Dit apparaat zuigt het vetweefsel vacuüm tussen twee koelpannelen.
 3. Koeling: Het apparaat begint het gebied te koelen tot een temperatuur waarbij de vetcellen kristalliseren, meestal rond de -11 graden Celsius. Deze koeling duurt doorgaans tussen de 35 en 60 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied en de dikte van het vet.
 4. Proces van kristallisatie: Door de lage temperatuur kristalliseren de vetcellen, wat betekent dat ze bevriezen en beschadigd raken. De omliggende weefsels, zoals de huid, spieren en zenuwen, blijven onbeschadigd omdat ze beter bestand zijn tegen kou.
 5. Natuurlijke afvoer van vetcellen: Na de behandeling worden de beschadigde vetcellen door het lichaam als afvalstoffen herkend en via het lymfestelsel geleidelijk afgevoerd. Dit proces kan enkele weken tot maanden duren.
 6. Resultaten: Na verloop van tijd, meestal binnen twee tot drie maanden, zijn de resultaten zichtbaar. Het behandelde gebied ziet er slanker en strakker uit, met een vermindering van de vetlaag.

Cryolipolyse vereist geen herstelperiode, waardoor je direct na de behandeling je dagelijkse activiteiten kunt hervatten. Het is een veilige en effectieve methode om hardnekkige vetophopingen aan te pakken zonder operatie of narcose.

Wetenschappelijke onderbouwing

Cryolipolyse is uitgebreid bestudeerd en heeft solide wetenschappelijke onderbouwing. Verschillende klinische onderzoeken hebben de effectiviteit en veiligheid van deze methode aangetoond.

 1. Effectiviteit: Studies tonen aan dat cryolipolyse kan leiden tot een significante vermindering van vet in de behandelde gebieden. Een veelgeciteerd onderzoek uit 2009, gepubliceerd in het tijdschrift “Lasers in Surgery and Medicine”, liet zien dat deelnemers gemiddeld 20% tot 25% vetvermindering ervaarden na één enkele behandeling. Ook onderzoeken uit 2014 gepubliceerd in Aesthetic surgery journal en uit 2015 gepubliceerd in het tijdschrift Plastic and Reconstructive Surgery ondersteunen deze resultaten.
 2. Werkingsmechanisme: Onderzoek heeft bevestigd dat vetcellen gevoeliger zijn voor koude temperaturen dan andere soorten cellen in het lichaam. Dit maakt het mogelijk om vetcellen te bevriezen zonder schade aan omliggend weefsel. Dit proces heet apoptose, waarbij de vetcellen afsterven en vervolgens door het lichaam op natuurlijke wijze worden afgevoerd.
 3. Langdurige resultaten: Langdurige studies hebben aangetoond dat de resultaten van cryolipolyse blijvend zijn, zolang er geen significante gewichtstoename plaatsvindt. De vernietigde vetcellen komen niet terug, wat betekent dat de vermindering in vet blijvend is.
 4. Veiligheid: Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat cryolipolyse een veilig alternatief is voor invasieve vetverwijderingsprocedures zoals liposuctie. Bijwerkingen zijn over het algemeen mild en tijdelijk, zoals roodheid, zwelling of gevoelloosheid in het behandelde gebied.

De wetenschappelijke onderbouwing van cryolipolyse maakt het een betrouwbare optie voor mensen die op zoek zijn naar een niet-invasieve manier om hardnekkige vetophopingen aan te pakken. Het is belangrijk om te kiezen voor een gekwalificeerde behandelaar om de beste en veiligste resultaten te garanderen.

Voordelen van cryolipolyse

Cryolipolyse biedt verschillende voordelen voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve manier om vet te verminderen zonder operatie. Hier zijn de belangrijkste voordelen:

 1. Niet-invasief: Cryolipolyse vereist geen chirurgische ingreep. Er zijn geen incisies, littekens of narcose nodig, wat het een aantrekkelijk alternatief maakt voor traditionele vetverwijderingsmethoden zoals liposuctie.
 2. Veilig en effectief: Talrijke studies hebben aangetoond dat cryolipolyse een veilige en effectieve methode is voor vetreductie. Het risico op complicaties is laag, en de meeste bijwerkingen zijn mild en tijdelijk, zoals roodheid, zwelling of gevoelloosheid in het behandelde gebied.
 3. Gerichte vetverwijdering: Cryolipolyse is ideaal voor het behandelen van specifieke probleemgebieden waar vetophopingen hardnekkig kunnen zijn, zoals de buik, dijen, armen, rug en onderkin. Dit maakt het mogelijk om gericht vet te verminderen zonder invloed op andere delen van het lichaam.
 4. Geen herstelperiode: Na een cryolipolyse-behandeling is er geen herstelperiode nodig. Je kunt direct na de behandeling je dagelijkse activiteiten hervatten. Dit maakt het een handige optie voor mensen met een drukke levensstijl.
 5. Blijvende resultaten: De vetcellen die worden vernietigd tijdens cryolipolyse komen niet terug. Zolang er geen significante gewichtstoename plaatsvindt, zijn de resultaten blijvend. Dit betekent dat de vermindering van vet in de behandelde gebieden permanent is.
 6. Minimale pijn: De meeste mensen ervaren weinig tot geen pijn tijdens de cryolipolyse-behandeling. Het koelingsproces kan een trekkerig gevoel veroorzaken, maar dit verdwijnt meestal na een paar minuten. Na de behandeling kunnen er tijdelijke gevoelloosheid of tintelingen optreden, maar deze zijn over het algemeen mild en van korte duur.
 7. Verbeterd zelfvertrouwen: Door hardnekkig vet te verminderen en de lichaamscontouren te verbeteren, kan cryolipolyse bijdragen aan een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Mensen voelen zich vaak beter over hun uiterlijk na de behandeling.

Cryolipolyse biedt een effectieve manier om specifieke vetophopingen aan te pakken zonder de nadelen van chirurgische ingrepen. Het is een veilige, handige en langdurige oplossing voor mensen die hun lichaam willen contouren en een slanker uiterlijk willen bereiken.

Nadelen van cryolipolyse

Hoewel cryolipolyse veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen en beperkingen waar je rekening mee moet houden:

 1. Resultaten zijn niet direct zichtbaar: De resultaten van cryolipolyse zijn niet direct zichtbaar. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat het lichaam de bevroren vetcellen heeft afgevoerd en de volledige effecten van de behandeling zichtbaar zijn.
 2. Niet geschikt voor gewichtsverlies: Cryolipolyse is geen methode voor gewichtsverlies. Het is bedoeld voor het verminderen van specifieke vetophopingen en is het meest effectief bij mensen die dicht bij hun ideale gewicht zijn, maar moeite hebben met hardnekkige vetgebieden. Als je veel overgewicht hebt, is het effectiever om eerst vetmassa te verliezen met behulp van een dieet en lichaamsbeweging. Lees meer over een gezond gewicht in het artikel een gezond gewicht voor een gezond leven.
 3. Kosten: Cryolipolyse kan duur zijn, vooral als meerdere behandelingen nodig zijn om de gewenste resultaten te bereiken. De kosten variëren afhankelijk van de locatie en de kliniek, maar kunnen een aanzienlijke investering zijn.
 4. Mogelijke bijwerkingen: Hoewel cryolipolyse over het algemeen veilig is, kunnen er bijwerkingen optreden. Deze kunnen bestaan uit roodheid, zwelling, blauwe plekken, gevoelloosheid, en een prikkelend of tintelend gevoel in het behandelde gebied. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en verdwijnen binnen enkele dagen tot weken.
 5. Beperkte toepassingsgebieden: Cryolipolyse is het meest effectief op kleinere, lokale vetophopingen. Het is minder geschikt voor mensen die grotere hoeveelheden vet willen verwijderen of vetreductie in meerdere gebieden tegelijk willen bereiken.
 6. Risico op asymmetrie: In sommige gevallen kan cryolipolyse asymmetrische resultaten opleveren als de behandeling niet gelijkmatig wordt uitgevoerd. Dit kan leiden tot ongelijke contouren in het behandelde gebied.
 7. Huidreacties: Hoewel zeldzaam, kunnen sommige mensen negatieve huidreacties ervaren, zoals hyperpigmentatie (donkere vlekken) of verminderde huidelasticiteit. Het is belangrijk om een gekwalificeerde behandelaar te kiezen om het risico op deze bijwerkingen te minimaliseren.
 8. Geen vervanging voor een gezonde levensstijl: Cryolipolyse kan helpen bij het verminderen van vet in specifieke gebieden, maar het is geen vervanging voor een gezonde levensstijl. Een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging blijven essentieel voor het behouden van de resultaten en het algemene welzijn.

Cryolipolyse heeft dus zowel voordelen als nadelen. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en realistische verwachtingen te hebben voordat je besluit om deze behandeling te ondergaan.

Cryolipolyse en veiligheid

Cryolipolyse is over het algemeen een veilige procedure, maar het is belangrijk te weten wat mogelijke risico’s zijn voordat je besluit om deze behandeling te ondergaan.

 1. Goedkeuring door gezondheidsautoriteiten: Cryolipolyse is goedgekeurd door verschillende gezondheidsautoriteiten, waaronder de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), voor de behandeling van vetophopingen. Deze goedkeuring bevestigt dat de procedure veilig en effectief is wanneer uitgevoerd volgens de juiste richtlijnen.
 2. Minimale invasiviteit: Omdat cryolipolyse een niet-invasieve behandeling is, zijn de risico’s veel lager dan bij chirurgische ingrepen zoals liposuctie. Er zijn geen incisies, hechtingen of narcose nodig, wat het risico op complicaties vermindert.
 3. Milde bijwerkingen: De meest voorkomende bijwerkingen van cryolipolyse zijn mild en van korte duur. Deze omvatten roodheid, zwelling, blauwe plekken, gevoelloosheid en een tintelend of prikkelend gevoel in het behandelde gebied. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen enkele dagen tot weken.
 4. Kwalificatie behandelaars: Het is essentieel om cryolipolyse te laten uitvoeren door een ervaren behandelaar. Dit zorgt voor de beste resultaten en minimaliseert het risico op complicaties. Een goed opgeleide behandelaar kan de behandeling nauwkeurig uitvoeren en je adviseren over wat je kunt verwachten. Aangezien het niet verplicht is een opleiding te doen of diploma te hebben, is het altijd goed om je te verdiepen in de reviews voordat je een afspraak maakt bij een kliniek.
 5. Monitoring tijdens de behandeling: Tijdens de cryolipolyse-behandeling wordt de temperatuur nauwlettend gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de vetcellen effectief worden bevroren zonder schade aan de omliggende weefsels. Dit maakt de procedure veilig en voorkomt ongewenste bijwerkingen.
 6. Contra-indicaties: Hoewel cryolipolyse voor de meeste mensen veilig is, zijn er enkele contra-indicaties. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals koude-urticaria (een allergische reactie op koude), cryoglobulinemie (de aanwezigheid van abnormale eiwitten in het bloed die stollen bij blootstelling aan koude), of paroxismale koude hemoglobinurie (een zeldzame auto-immuunziekte), moeten cryolipolyse vermijden.

Het belang van gezonde voeding bij vet bevriezen

Hoewel cryolipolyse een effectieve methode is om hardnekkige vetophopingen te verminderen, blijft gezonde voeding essentieel voor het behouden van een fit en gezond lichaam. Hier zijn enkele redenen waarom een gebalanceerd dieet belangrijk is, zowel voor als na een cryolipolyse-behandeling:

 1. Ondersteuning van de resultaten: Gezonde voeding helpt om de resultaten van cryolipolyse te behouden. Door een gebalanceerd dieet te volgen, voorkom je dat nieuwe vetophopingen ontstaan in de behandelde gebieden. Dit zorgt ervoor dat de effecten van de behandeling langer zichtbaar blijven.
 2. Gewichtsbeheersing: Een evenwichtig dieet helpt bij het behouden van een gezond gewicht. Het vermijden van overmatige calorie-inname en het kiezen van voedzame voedingsmiddelen voorkomt gewichtstoename, wat belangrijk is om de voordelen van cryolipolyse te behouden.
 3. Verbeterde algehele gezondheid: Gezonde voeding draagt bij aan een betere algehele gezondheid. Het verkleint de kans op chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas. Dit is vooral belangrijk naarmate je ouder wordt en je lichaam meer ondersteuning nodig heeft om optimaal te functioneren.
 4. Meer energie en vitaliteit: Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen geven je meer energie en verbeteren je algehele welzijn. Dit helpt je om actiever te blijven en meer te profiteren van fysieke activiteiten, wat ook bijdraagt aan het behoud van een gezond gewicht.
 5. Verbeterde spijsvertering: Een dieet dat rijk is aan vezels, zoals groenten, fruit, volkorenproducten en peulvruchten, bevordert een gezonde spijsvertering. Een goede spijsvertering is essentieel voor de efficiënte afvoer van afvalstoffen, waaronder de vetcellen die door cryolipolyse zijn afgebroken.
 6. Gecontroleerde bloedsuikerspiegel: Het eten van evenwichtige maaltijden helpt om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Dit voorkomt pieken en dalen in energie, vermindert de kans op overeten en bevordert een gelijkmatige vetverbranding.
 7. Hydratatie: Voldoende water drinken is cruciaal voor een goede gezondheid. Het helpt bij de afvoer van afvalstoffen, waaronder de dode vetcellen na cryolipolyse, en ondersteunt de werking van alle lichaamsfuncties.

Een gezonde levensstijl, inclusief een gebalanceerd dieet, is de sleutel tot het behalen en behouden van de beste resultaten van cryolipolyse. Het maakt niet alleen dat je er beter uitziet, maar zorgt er ook voor dat je je beter voelt.

Voor wie is cryolipolyse geschikt?

Cryolipolyse is een effectieve methode om vet te verminderen, maar het is niet voor iedereen de juiste keuze. Hier zijn de belangrijkste factoren om te bepalen of cryolipolyse geschikt is voor jou:

 1. Gezond gewicht: Deze behandeling werkt het beste bij mensen die al dicht bij hun streefgewicht zitten, maar specifieke vetophopingen niet kwijtraken met dieet en beweging. Het is niet bedoeld voor gewichtsverlies en is het meest effectief bij een BMI onder de 30.
 2. Hardnekkige vetophopingen: Cryolipolyse is ideaal voor mensen die last hebben van vet op specifieke plekken, zoals de buik, dijen, heupen, armen, rug en onderkin, dat niet verdwijnt ondanks een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging.
 3. Realistische verwachtingen: Het is belangrijk dat je realistische verwachtingen hebt. Cryolipolyse kan het vet in de behandelde gebieden met 20% tot 25% verminderen, maar het is geen vervanging voor een gezonde levensstijl.
 4. Gezonde levensstijl: Kandidaten voor cryolipolyse moeten bereid zijn om na de behandeling een gezonde levensstijl te handhaven, inclusief een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging, om de resultaten vast te houden.
 5. Medische achtergrond: Voordat je cryolipolyse overweegt, is het verstandig om je medische geschiedenis te bespreken met een arts. Mensen met aandoeningen zoals koude-urticaria, cryoglobulinemie of paroxismale koude hemoglobinurie moeten deze behandeling vermijden.
 6. Gezonde huid: De behandeling is geschikt voor mensen met een gezonde huid zonder actieve huidaandoeningen op het te behandelen gebied. Huidproblemen zoals eczeem of dermatitis kunnen een contra-indicatie zijn.
 7. Leeftijd: Hoewel er geen specifieke leeftijdsgrens is voor cryolipolyse, werkt de behandeling het beste bij mensen met een huid die nog voldoende elasticiteit heeft om na de vetreductie goed terug te trekken. Dit is vaak beter bij jongere mensen, maar ook oudere volwassenen kunnen goede kandidaten zijn, afhankelijk van hun huidconditie.
 8. Niet geschikt voor obesitas: Cryolipolyse is niet bedoeld voor de behandeling van obesitas of als alternatief voor vetreducerende chirurgie. Mensen met obesitas moeten andere behandelingsopties overwegen.

Mogelijke bijwerkingen en risico’s vetbevriezing

Hoewel cryolipolyse over het algemeen veilig is, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen en risico’s waar je rekening mee moet houden:

 1. Roodheid en zwelling: Na de behandeling kan het behandelde gebied rood en gezwollen zijn. Dit is een normale reactie op de kou en het vacuüm dat wordt gebruikt tijdens de behandeling. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen enkele uren tot dagen.
 2. Blauwe plekken: Het vacuümzuigeffect kan blauwe plekken veroorzaken in het behandelde gebied. Deze blauwe plekken zijn meestal mild en verdwijnen binnen een paar dagen tot weken.
 3. Gevoelloosheid en tintelingen: Het behandelde gebied kan tijdelijk gevoelloos of tintelend aanvoelen. Dit komt door de blootstelling aan koude temperaturen en het kan enkele weken aanhouden voordat het gevoel volledig terugkeert.
 4. Milde pijn en ongemak: Sommige mensen ervaren milde pijn, ongemak of een krampachtig gevoel in het behandelde gebied. Dit kan enkele dagen aanhouden en kan meestal worden beheerd met vrij verkrijgbare pijnstillers.
 5. Harde knobbels of verharding: In zeldzame gevallen kunnen harde knobbels of verharding optreden in het behandelde gebied. Deze knobbels zijn meestal tijdelijk en verdwijnen vanzelf.
 6. Hyperpigmentatie: Hoewel zeldzaam, kan de huid donkerder worden (hyperpigmentatie) in het behandelde gebied. Dit is meestal tijdelijk en verdwijnt na verloop van tijd.
 7. Paradoxale adipose hyperplasie (PAH): In zeer zeldzame gevallen kan paradoxale adipose hyperplasie optreden, waarbij de vetcellen in plaats van af te sterven juist groter worden. Dit komt vaker voor bij mannen en vereist mogelijk aanvullende behandelingen om te corrigeren.
 8. Huidreacties: Soms kunnen er huidreacties optreden, zoals gevoeligheid, jeuk of uitslag. Deze zijn meestal mild en verdwijnen vanzelf.
 9. Onregelmatige vetreductie: Als de behandeling niet gelijkmatig wordt uitgevoerd, kan dit leiden tot asymmetrische of onregelmatige vetreductie, wat esthetisch storend kan zijn.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe lang duurt een cryolipolyse behandeling?

Een cryolipolyse behandeling duurt meestal tussen de 35 en 60 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied en de dikte van het vet. Meerdere sessies kunnen nodig zijn voor optimale resultaten.

Is cryolipolyse pijnlijk?

De meeste mensen ervaren weinig tot geen pijn tijdens de behandeling. Er kan een trekkerig gevoel en koude sensatie optreden tijdens het koelingsproces, maar dit verdwijnt meestal na enkele minuten. Na de behandeling kunnen tijdelijke gevoelloosheid of tintelingen optreden.

Hoe snel zie ik resultaten na cryolipolyse?

Resultaten zijn meestal zichtbaar na enkele weken, aangezien het lichaam tijd nodig heeft om de bevroren vetcellen af te voeren. Het volledige effect is vaak na twee tot drie maanden zichtbaar.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon en hangt af van de grootte en de dikte van het te behandelen vetgebied. Veel mensen zien goede resultaten na één behandeling, maar sommigen kiezen voor meerdere sessies voor een betere vetreductie.

Zijn de resultaten van cryolipolyse blijvend?

Ja, de resultaten zijn blijvend, omdat de behandelde vetcellen definitief worden vernietigd en door het lichaam worden afgevoerd. Het is echter belangrijk om een gezonde levensstijl te handhaven om nieuwe vetophopingen te voorkomen.

Wat kost cryolipolyse?

De kosten van cryolipolyse variëren afhankelijk van de locatie, de behandelaar en het te behandelen gebied. De prijs kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s per sessie. Het is raadzaam om verschillende klinieken te vergelijken en een consult te boeken voor een nauwkeurige prijsopgave.

Zijn er risico’s of bijwerkingen?

Cryolipolyse is over het algemeen veilig, maar er kunnen bijwerkingen optreden zoals roodheid, zwelling, blauwe plekken, gevoelloosheid en tintelingen. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en tijdelijk. Zeldzame complicaties zoals paradoxale adipose hyperplasie (PAH) kunnen optreden.

Kan iedereen cryolipolyse ondergaan?

Niet iedereen is een geschikte kandidaat voor cryolipolyse. Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals koude-urticaria, cryoglobulinemie of paroxismale koude hemoglobinurie, moeten deze behandeling vermijden. Een consult met een gekwalificeerde behandelaar kan helpen bepalen of cryolipolyse geschikt is voor jou.

Wat moet ik doen na de behandeling?

Na de behandeling kun je direct je dagelijkse activiteiten hervatten. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven en een gezonde levensstijl aan te houden om de beste resultaten te behouden.

Hoe weet ik of cryolipolyse werkt voor mijn specifieke vetophoping?

Tijdens een consult zal een gekwalificeerde behandelaar je situatie beoordelen en bespreken of cryolipolyse geschikt is voor jouw specifieke vetophoping. Ze zullen je ook adviseren over het aantal benodigde behandelingen en wat je kunt verwachten qua resultaten.

GERELATEERDE ARTIKELEN
Camiel Kroesbergen MSc
Camiel Kroesbergen MSc
Camiel Kroesbergen MSc studeerde Voeding & Diëtetiek en behaalde zijn MSc-titel aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast verdiept hij zich al meer dan 25 jaar in fitness en optimale manieren om te trainen en resultaat te behalen. Hij werkte in diverse fitnesscentra als trainer en gaf daar voedingsadvies. Uit grote passie voor voeding, gezondheid en fitness richtte hij 65 Plus Fit op, om zijn kennis te delen over gezond(er) en fit(ter) oud(er) worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest recent

Beste bloeddrukmeters

OOK RELEVANT

UITGELICHT