HomeNieuwsVier koppen koffie voor een gezonder hart

Vier koppen koffie voor een gezonder hart

Als je koffie drinkt ben je bekend met het oppeppende gevoel dat cafeïne je geeft. Dit is niet het enige voordeel van cafeine, het wordt namelijk ook in verband gebracht met een lager risico op aandoeningen als diabetis type II en hart- en vaatziekten. 

Uit nieuw onderzoek blijkt dat een eiwit genaamd p27 in de hartcellen beschermend en reparerend optreedt bij ouderen. “Onze resultaten wijzen op een nieuwe werking van cafeïne”, aldus de onderzoeker, “een die de bescherming en het herstel van de hartspier bevordert door de werking van mitochondriale p27. Deze resultaten zouden moeten leiden tot betere strategieën voor de bescherming van de hartspier tegen beschadiging, inclusief aandacht voor koffieconsumptie of cafeïne als extra voedingsfactor bij de oudere bevolking.”. Opvallend aan het onderzoek was dat deze effecten alleen zichtbaar waren bij

4 koppen koffie per dag is gezond

Uit dit onderzoek blijkt dat er voor de beschermde werking van cafeïne vier koppen koffie nodig zijn. Over hoe sterk de koppen koffie waren, wordt in het onderzoek niet gesproken, maar laten we uitgaan van gemiddelde sterkte. Naast deze nieuwe inzichten was al bekend dat cafeïne een positief effect heeft op de vetverbranding en dat het beschermt tegen diverse soorten van kanker. Ander onderzoek toonde aan dat je langer leeft als je een paar koppen koffie per dag drinkt. Ons advies is dan ook om niet te overdrijven en het bij 4 koppen koffie te houden voor een gezond en fit leven!

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN
Camiel Kroesbergen MSc
Camiel Kroesbergen MSc
Camiel Kroesbergen MSc studeerde Voeding & Diëtetiek en behaalde zijn MSc-titel aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast verdiept hij zich al meer dan 25 jaar in fitness en optimale manieren om te trainen en resultaat te behalen. Hij werkte in diverse fitnesscentra als trainer en gaf daar voedingsadvies. Uit grote passie voor voeding, gezondheid en fitness richtte hij 65 Plus Fit op, om zijn kennis te delen over gezond(er) en fit(ter) oud(er) worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meest recent

Smartwatch valdetectie

OOK RELEVANT

UITGELICHT