Vitamine C verkleint de kans op osteoporose

0
470

Bij voorkomen van osteoporose, of botontkalking, spelen veel factoren mee. Veel bewegen, gezond eten en niet roken hebben een positieve invloed op het voorkomen van osteoporose. Maar 50-plussers die niet (veel) bewegen kunnen de kans op botontkalking voorkomen met een hoge dosis vitamine C.

“HOGERE INNAME VAN VITAMINE C VIA DE VOEDING IS GERELATEERD AAN EEN LAGERE KANS OP OSTEOPOROSE “

Analyse van diverse onderzoeken naar de invloed van vitamine C op osteoporose dat gepubliceerd is in het British Journal of Nutrition wijst uit dat een hogere vitamine C inname via de voeding de kans op osteoporose aanzienlijk verkleind.

65plusfit-Vitamine-C-osteoporose

Een eerdere onderzoek gaf echter aan dat de positieve effecten van vitamine C vooral zichtbaar zijn bij mensen die weinig bewegen. Tijdens het onderzoek bleek dat als de ouderen naast de hoge vitamine C inname ook gingen bewegen, dat de kans op osteoporose niet significant kleiner werd. In hun conclusie zeggen de onderzoekers dan ook dat er meer onderzoek nodig is naar de relatie tussen osteoporose, beweging en vitamine inname.

Wij adviseren vooral een gezonde en actieve leefstijl, waarbij een gezond voedingspatroon met genoeg groente en fruit zeer belangrijk is voor de algehele gezondheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in