zaterdag, 24 februari, 24
HomeLifestyleEen smartwatch met valdetectie, een veilig idee

Een smartwatch met valdetectie, een veilig idee

Sinds de introductie van de smartwatches zijn deze met veel functionaliteiten uitgebreid. Niet alleen kun je er mee bellen en bijhouden hoe(veel) je gelopen hebt, ook is je hartslag te meten en zelfs ook je bloeddruk. Maar een zeer handige functie is toch wel de valdetectie. We leggen uit wat het is en welke smartwatches met valdetectie het beste zijn.

Wat doet een smartwatch met valdetectie

Een smartwatch met valdetectie is een geavanceerd draagbaar horloge ontworpen om de drager te monitoren en te herkennen wanneer deze valt. Deze technologie is bijzonder nuttig voor senioren en mensen met een verhoogd risico op vallen, aangezien het de kans vergroot op snelle hulp in noodsituaties.

De smartwatch detecteert een val door middel van ingebouwde sensoren zoals een accelerometer en gyroscoop, die de bewegingen en oriëntatie van de gebruiker continu volgen. Zodra de smartwatch een beweging detecteert die lijkt op een val, kan het apparaat automatisch actie ondernemen. Dit kan variëren van het versturen van een alarmgeluid tot het vragen aan de drager of alles in orde is.

Als de gebruiker niet reageert binnen een vooraf ingestelde tijd, kan de smartwatch automatisch noodcontacten bellen of een bericht sturen met de locatie van de gebruiker, dankzij de GPS-functionaliteit. Dit zorgt ervoor dat hulp snel kan worden ingeschakeld, zelfs als de drager ervan niet in staat is zelf om hulp te vragen.

Het belangrijkste doel van een smartwatch met valdetectie is het bieden van een extra laag veiligheid voor gebruikers, vooral voor senioren die zelfstandig wonen. Het stelt hen in staat om actief en zelfverzekerd te blijven, met de geruststelling dat er in geval van een val snel hulp beschikbaar is.

De beste smartwatches met valdetectie

De Apple Watches beschikken over een goede valdetectie. Als je valt krijg je gedurende 30 seconden de vraag of je oke bent, reageer je hier niet op, dan klinkt er een luid signaal. Als er na 60 seconden nog geen reactie of beweging is, dan belt het horloge automatisch 112 (mits het horloge aan een iPhone is gekoppeld) waarbij het dankzij Advanced Mobile Location ook de locatie doorgeeft. De Apple Watches zijn in veel kleuren verkrijgbaar waarmee je ze perfect kunt afstemmen op jouw smaak.
Samsung smartwatches beschikken ook over valdetectie welke soortgelijk werkt als die bij Apple. Daarnaast hebben de Samsung smartwatches een SOS-functie, door 3x op de homeknop te drukken, wordt een vooraf ingesteld noodnummer gebeld. Ideaal voor als je na een val wel bij bewustzijn bent, maar niet zelfstandig op kan staan.
De Fitbit Versa 4 is een fitness smartwatch die zowel met een Apple phone of een Android telefoon gekoppeld kan worden. Het horloge is functioneel en ziet er ook zo uit. Geen mooie varianten in banden en kleuren, gewoon een robuust fitnesshorloge. Uiteraard zijn er bandjes in allerlei kleuren en van allerlei materialen te koop voor dit horloge.

De beste smartwatches met valbeveiliging zijn de volgende, waarbij er voor elk budget keuze is:

  1. Apple Watch SE (2e generatie) (GPS) 44-mm – Richtprijs: € 330 – Bekijk de actuele prijs en meer informatie via Amazon.
  2. Apple Watch Ultra (GPS + Cellular) 49-mm met Alpine bandje – Richtprijs: € 732,95 – Bekijk de actuele prijs en meer informatie via Amazon.
  3. Samsung Galaxy Watch 5 40mm of 45mm – Richtprijs: € 279,95 – Bekijk de actuele prijs en meer informatie op Amazon hier voor de 40mm versie en hier voor de 45mm versie.
  4. Fitbit Versa 4 – Richtprijs: € 229,95 – Bekijk de actuele prijs en meer informatie via Amazon.

Vergeet ook niet om onze tips te lezen om te voorkomen dat je valt. Je leest er alles over in het artikel Balans- en stabiliteitstraining: Valpartijen en letsel voorkomen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UITGELICHT

Meest Populair